Aanschafwaarde regeling

Veel mensen weten niet het verschil tussen aanschafwaarde regeling en nieuwwaarde regeling, maar uiteraard zit er tussen beiden wel een wezenlijk verschil. Beide regelingen worden vaak ook door verzekeraars aangeboden en dat duidt er al op dat ze dus zeker niet voor hetzelfde staan en dat doen ze dan dus ook niet. Waar de nieuwwaarde regeling namelijk interessant is bij het aankopen van een nieuwe auto geldt dit bij de aanschafwaarde regeling juist voor het aankopen van een tweedehands auto. In beide gevallen zal er vergoed gaan worden bij een totaalschade van uw auto.

Totaalschade aan uw auto

Wanneer er bij een ongeval sprake is van een totaalschade van uw auto kunt u met de aanschafwaarderegeling rekenen op een vergoeding die gelijk staat aan het bedrag dat u voor uw tweedehands auto heeft moeten neertellen bij aanschaf. Het is echter logisch dat de aanschafwaarde regeling niet eeuwig blijft duren en dat deze dus slechts geldt in een bepaalde periode na het afsluiten van uw autoverzekering. Hier verschillen verzekeraars flink in, want de periode kan namelijk uiteen gaan lopen van slechts 6 maanden tot aan maar liefst een periode van 3 jaar.

Vergelijken van autoverzekeringen

Het vergelijken van autoverzekeringen doet u op punten die voor u interessant zien. Is de aanschafwaarde regeling er daar eentje van, dan is dat dus iets om onder meer naar te kijken en houd dan dus ook goed in de gaten voor hoe lang de regeling precies geldt in verhouding tot de extra premie die er voor deze dienst bij uw autoverzekering moet worden betaald.

Previous post:

Next post: