Auto importeren

Auto’s importeren vanuit het buitenland is natuurlijk iets wat veelvuldig voorkomt, maar bij veel mensen is echter niet geheel bekend hoe dit dan in z’n werk gaat met betrekking tot de autoverzekering. Vandaar dat we hier even een artikel aan wijden, om duidelijk te maken hoe het nu precies in z’n werk gaat als er een auto naar Nederland wordt geïmporteerd. Het spreekt voor zich dat wanneer uw auto in Nederland wordt afgeleverd deze niet verzekerd is, maar het probleem is dan dat u deze nog wel bij het RDW moet zien te krijgen. Als u namelijk een auto importeert is het altijd zaak om deze te laten keuren, want dit is namelijk uw plicht. Een onverzekerde auto mag echter de weg niet op, maar gelukkig kunt u dit oplossen door middel van het zogenaamde eendagskenteken.

Eendagskenteken

Het eendagskenteken is een kenteken dat slechts een geldigheidsduur heeft van een dag en er speciaal voor dient om uw auto bij het RDW te krijgen als deze geïmporteerd is. Ook kunt u uiteraard dan weer vanaf het RDW met de auto naar huis rijden, maar zoals gezegd is de geldigheidsduur dus bijzonder beperkt van dit eendagskenteken. U heeft deze wel altijd nodig in dergelijke gevallen.

Autoverzekering afsluiten

Vergeet uiteraard niet om een autoverzekering af te gaan sluiten, want het eendagskenteken verloopt alweer razendsnel en het is wel zaak dat u ervoor heeft gezorgd dat deze op wordt gevolgd door een autoverzekering. Het maakt niet uit of het de goedkoopste autoverzekering is of niet, maar een autoverzekering heeft u sowieso nodig en u doet er dan ook slim aan om snel te handelen en dus snel voor een autoverzekering te zorgen. Een autoverzekering kan in feite per direct ingaan na het aanvragen, dus zodoende hoeft uw auto dan ook niet onverzekerd te zijn.

Previous post:

Next post: