Auto inbraak

U wilt het natuurlijk nooit meemaken, maar auto inbraken zijn nog steeds aan de orde van de dag en het kan dan ook u overkomen. Dat is natuurlijk enorm vervelend, maar belangrijker nog is het of u ook gedekt bent als er zich een auto inbraak voordoet bij u. Heel kort gezegd kunt u alleen niet op dekking rekenen bij een auto inbraak op het moment dat u zich enkel WA heeft verzekerd. Heeft u voor een andere dekking gekozen, dan valt een inbraak in uw auto onder de dekking.

Diefstal spullen uit auto

Wanneer er spullen uit uw auto zijn gestolen bij een inbraak is dat bijzonder vervelend. Veelal wordt gedacht dat hiervoor contact met de autoverzekeraar moet worden opgenomen, waar dit vaak helemaal niet het geval is. De spullen die in uw auto hebben gelegen en gestolen zijn vallen namelijk vaak gewoon onder de inboedelverzekering. U zult hiervoor echter wel even de dekking moeten nakijken van deze verzekering of dat ook daadwerkelijk aan de orde is, maar vaak is dat dus wel het geval. Om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen spreekt het voor zich dat u niet het portier heeft open laten staan terwijl u uw auto verlaten had, want dan is er natuurlijk sprake van nalatigheid van uw kant en hoeft u hierbij ook niet te rekenen op een vergoeding.

Autoschade

Waar er wordt ingebroken in uw auto is het vaak logisch dat er ook sporen van inbraak zijn en dat u dus ook schade aan uw auto zelf heeft opgelopen, naast het feit dus dat er ook zaken uit uw auto zijn verdwenen. Het mag voor zich spreken dat deze schade altijd onder de autoverzekering valt en dat alleen de WA dekking niet afdoende voor een schadevergoeding zal gaan zijn.

Previous post:

Next post: