Dekkingen autoverzekering

Of u de goedkoopste autoverzekering kunt vinden zal zeer worden beïnvloed door uw dekking. Hieronder valt namelijk te lezen dat er sprake is van meerdere soorten dekkingen en dat er aan iedere dekking ook weer een ander prijskaartje hangt. Dat wil dan ook zeggen dat de goedkoopste autoverzekering veel beter zal kunnen worden gerealiseerd met de ene dekking dan met de andere. De inhoud is echter ook erg belangrijk en u zorgt er dan ook het beste voor dat u hier eerst bekend mee bent, want vervolgens kunt u kijken of een bepaalde dekking ook strookt met uw idee van een goedkope autoverzekering en of u hier dus een juiste balans in kunt weten te vinden.

WA

De goedkoopste autoverzekering zal altijd kunnen worden bewerkstelligd met een WA dekking. Er is slechts weinig wat er gedekt is, want enkel als er sprake is van het feit dat u voor een schade heeft gezorgd bij iemand anders zal er vergoed worden. Let op dat het hierbij dan niet gaat over de schade die u zelf heeft (bijvoorbeeld een deuk in uw auto), want enkel schade die de tegenpartij oploopt zal voor rekening van uw verzekeraar worden genomen. Dat is dus een karige dekking en niet voor niets is er met deze dekking sprake van de goedkoopste autoverzekering. Bij iedere verzekeraar is deze het goedkoopste, maar uiteraard zullen er hierin wel de nodige verschillen zijn.

WA Plus

WA Plus is als het ware een medium dekking. Het is niet de goedkoopste, maar daarentegen is het ook weer niet de duurste dekking. U kunt hiermee rekening op een hoop extra dekking als we dit verhouden tot de WA dekking. Een aantal belangrijke zaken zitten bij de WA Plus dekking inbegrepen, zoals ruitbreuk, diefstal en inbraak, brand en explosie van uw auto, hagelschade, stormschade, schade door overstroming en ook schade die u oploopt indien u een aanrijding mocht hebben met loslopend wild. De WA Plus dekking vormt dus een duidelijke uitbreiding op de WA dekking. Het kan echter nog iets uitgebreider, zoals u hieronder bij het kopje WA Casco kunt gaan lezen.

WA Casco

Bij WA Casco is uiteraard al het genoemde bij WA en WA Plus van toepassing, maar zoals u dat al had verwacht blijft het daar niet bij. WA Casco is namelijk de enige dekking bij een autoverzekering die ook eigen schade gaat vergoeden op het moment dat u schuldig bent aan een ongeval. De andere dekkingen doen dit niet, maar daar staat dan ook wel weer tegenover dat u met WA Casco geen goedkope autoverzekering heeft en het verschil in premie is bij verzekeraars vaak goed merkbaar in verhouding tot de andere 2 dekkingen. Schade die ook onder WA Casco valt is de schade die ontstaat door te water raken en daarnaast ook nog alle andere schades van buitenaf. U betaalt voor deze dekking dus behoorlijk wat, maar zeker bij nieuwe auto’s is het ook een dekking die loont in het geval van schade.

Goedkoopste dekking autoverzekering

Het mag duidelijk zijn dat de goedkoopste dekking de WA dekking is. Er is geen dekking die meer leidt tot de goedkoopste autoverzekering dan deze. Als u de dekkingen stuk voor stuk heeft doorgenomen snapt u ook waarom deze dekking een goedkope autoverzekering tot gevolg heeft, want er is dan ook sprake van veruit de minste dekking. Voor iemand bij wie het echt puur om de goedkoopste autoverzekering te doen is, is dat dus de best mogelijke optie.

Next post: