Kenteken schorsen

Een kenteken schorsen is een term die in de wereld van de autoverzekeringen regelmatig voorkomt. Ook voor u zou dit handig kunnen zijn, maar dan moet u natuurlijk wel weten wanneer u hier eventueel gebruik van zou kunnen maken en wanneer het handig is om dit te doen. Een kenteken schorsen wil eigenlijk niets meer zeggen dat dan u uw autoverzekering voor bepaalde of onbepaalde tijd stopzet. Dit houdt dus in dat u voor uw autoverzekering vanaf dat moment ook niets meer hoeft te gaan betalen, maar anderzijds zult u ook begrijpen dat er dan met de auto ook niet meer mag worden gereden. Een kenteken schorsen zou dus een interessante optie kunnen zijn op het moment dat u bijvoorbeeld al weet dat u uw auto voor een half jaar niet hoeft te gaan gebruiken door omstandigheden. Een half jaar premie betalen voor uw autoverzekering terwijl u deze niet gebruikt is dan een dure aangelegenheid en vandaar dat u dan dus de mogelijkheid heeft tot stopzetting. Dit doet u bij het RDW en u dient hiervoor een kleine bijdrage te leveren. Vanaf dat punt bent u gewoon onverzekerd, dus wees u daar ook goed bewust van.

Geen premie betalen

Het is vrij onnodig om premie te betalen voor uw autoverzekering wanneer u niet met de auto zult gaan rijden voor een bepaalde periode. Gaat het om weken, dan is het kenteken schorsen uiteraard geen handige optie, want de periode is dan te kort en zoals u al heeft kunnen lezen zult u voor de schorsing wel gewoon geld moeten betalen. U moet er dus wel zeker van zijn dat het de moeite is, maar als we uit gaan van een half jaar zoals in het voorbeeld is het altijd de moeite, zelfs bij de goedkoopste autoverzekering. Na die periode kunt u gewoon uw goedkope autoverzekering weer hervatten en dan kunt u dus ook gewoon het autorijden weer gaan hervatten.

Waar laat u uw onverzekerde auto?

Het is belangrijk dat u weet dat u bij het schorsen van uw kenteken een onverzekerde auto niet zomaar bij u voor de deur kunt laten staan indien daar sprake is van openbare weg. Dat is namelijk de plek waar uw auto niet mag zijn en dus dient u er dan ook zorg voor te dragen dat uw auto ergens gestald staat waar er geen sprake van openbare weg is.

Previous post:

Next post: