Korting op premie

Wanneer de premie berekend wordt bij een verzekeraar wordt er ook altijd gevraagd naar de schadevrije jaren. Dit zijn uiteraard het aantal jaren dat u zonder claims heeft kunnen afdoen bij een eventuele vorige verzekeraar. Schadevrije jaren hebben altijd een premiekorting tot gevolg en vaak zult u ook kunnen zien om welk percentage aan korting het hierbij dan gaat. Schadevrije jaren zijn overigens nog altijd geen garantie voor een goedkope autoverzekering, want hiervoor zult u nog altijd wel een goede verzekeraar moeten hebben. Kiest u niet goed, dan benut u uw schadevrije jaren ook niet ten volste en komt u premiekorting dus ook niet goed tot z’n recht. U wilt natuurlijk met de eventuele schadevrije jaren die u heeft de goedkoopste zorgverzekering voor uzelf creëren. Als u nog geen schadevrije jaren heeft stroomt u bij de meeste verzekeraars vaak wel al in met een bepaalde premiekorting die u dan uiteraard gaandeweg zelf verder op kunt bouwen door in het bezit van die schadevrije jaren te komen.

No-claim korting kan flink oplopen

Dat no-claim korting zeker de moeite waard is blijkt wel uit het feit hoe erg de kortingen met ieder opgebouwd schadevrij jaar op kunnen lopen. Zoals gezegd zijn er de nodige verzekeraars die de percentages al direct tonen en dan kunt u dus ook direct zien wat voor korting u tegemoet zou kunnen zien met bijvoorbeeld 5 schadevrije jaren en dus ook hoeveel premie er bespaard kan worden. Goed gedrag op de weg wordt dus zeer zeker beloond en als u het niet doet voor uw verzekeraar, dan doet u het natuurlijk op z’n minst wel voor uw portemonnee. De goedkoopste autoverzekering is dus ook zeker afhankelijk van de no-claim korting waar u recht op heeft.

No-claim beschermen

Mocht u nou inderdaad no-claim korting hebben, dan kan het interessant zijn om ook eens te kijken naar verzekeraars die een zogenaamde no-claim beschermer aanbieden. Zeker in het geval uw no-claim korting bijzonder hoog ligt kan dit het overwegen wel waard zijn. Deze waarborgt bij een schade door uw toedoen namelijk toch de no-claim korting en dus ook uw lage premie. Let op dat een no-claim beschermer geen wonderen verricht en dat in zo’n geval uw schadevrije jaren uiteraard wel als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. De no-claim beschermer heeft, zoals de naam al zegt, dan ook alleen maar invloed op de no-claim korting.

Previous post:

Next post: