Schadevrije jaren

Schadevrije jaren zijn uiteraard door iedereen zeer gewild bij de autoverzekering, want ze kunnen namelijk voorzien in een flinke korting op de premie. De beloning voor opgebouwde schadevrije jaren is bij verzekeraars niet misselijk en dan ook meer dan de moeite waard. Maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat u op een bepaald moment uw auto bijvoorbeeld gaat verkopen en dus daarmee ook uw autoverzekering gaat opzeggen. En dat terwijl u wel al meerdere schadevrije jaren in de loop der tijd heeft opgebouwd. Hoe gaat het dan verder met de opgebouwde schadevrije jaren en kunt u hier in een later stadium dan nog op terugvallen bij een eventueel nieuwe autoverzekering?

Schadevrije jaren niet eeuwig geldig

Allereerst is het handig om te weten dat schadevrije jaren die u opgebouwd heeft niet het eeuwige leven hebben. Hiermee moet u dus wel rekening houden, want zeker als het om de nodige schadevrije jaren gaat kunt u dit het beste goed in de gaten houden. Schadevrije jaren zijn als het ware houdbaar voor verschillende perioden en dit is lang niet bij iedere verzekeraar dezelfde periode. De langst mogelijke periode op dit moment dat uw schadevrije jaren geldig blijven is 3 jaar. De kortste periode die u bij sommige verzekeraars tegen zult komen is 1 jaar. Wanneer u direct overstapt naar een andere autoverzekering komen eventuele schadevrije jaren natuurlijk nooit in het geding.

Royementsverklaring

Een royementsverklaring ontvangt u van uw verzekeraar op het moment van het opzeggen van uw autoverzekering. Hierop staan dan de schadevrije jaren die zijn opgebouwd tot aan dat moment vermeld. Dit is dus handig voor u om te weten, want hierop staat ook de datum vermeld van stopzetting van de autoverzekering en zo kunt u dus zelf uitrekenen hoe lang de schadevrije jaren nog geldig zullen gaan blijven.

Previous post:

Next post: