Verloren autosleutel

Het kan natuurlijk dat u een keer uw autosleutels verliest. Dat is in eerste instantie vaak nog niet zo’n ramp, want vrijwel iedereen heeft de beschikking over een reservesleutel. Wanneer u echter uw autosleutel kwijt raakt en u geen reservesleutel heeft is dat natuurlijk een probleem voor u. Een nieuwe autosleutel kan u een hoop geld kosten. Deze kosten zullen niet worden vergoed door uw autoverzekering, gewoon om het feit dat u uw autosleutel zelf verloren bent en u hier dus ook zelf schuld aan heeft. Het kost u uiteraard niets om het toch bij uw verzekeraar te proberen, maar de kans is dus groot dan u nul op rekest krijgt van uw verzekeraar. Het is echter toch een ander verhaal als u uw autosleutel niet verloren bent, maar dat deze van u gestolen is. Bijvoorbeeld als u uw autosleutel in uw tas heeft zitten en uw tas wordt vervolgens gestolen, dan kunt u hier natuurlijk zelf helemaal niets aan doen.

Gestolen autosleutel

Een gestolen autosleutel valt gewoon onder diefstal en indien u dus binnen uw dekking van de autoverzekering ook verzekerd bent tegen diefstal kunt u er gewoon op rekenen dat een verzekeraar de kosten voor een nieuwe autosleutel zal gaan vergoeden. Het is immers niet uw fout dat u van uw autosleutel wordt bestolen. Alleen bij de WA dekking – die u ook uiteindelijk de goedkoopste autoverzekering kan gaan opleveren – zal er niet vergoed worden bij diefstal van wat dan ook, en dat geldt dus dan ook niet voor diefstal van uw autosleutel.

Juiste dekking

De juiste dekking is zeer van belang. Als u graag wilt dat diefstal bij uw dekking is inbegrepen kijkt u hier dus het beste al op voorhand naar en kiest u dus ook voor een dekking waar dit bij inbegrepen zit. Toch is het daarnaast ook belangrijk om te kijken of uw auto het allemaal nog wel waard is aan de hand van de leeftijd, want dat speelt in het geheel zeker een rol. Kiest u een dekking, dan is het in ieder geval zaak dat u weet wat er wel en niet bij de dekking hoort om zo dus latere misverstanden te kunnen voorkomen.

Previous post:

Next post: