Voorlopige dekking

Bij een autoverzekering is er ook sprake van een voorlopige dekking. Op het moment dat u namelijk een autoverzekering gaat aanvragen via internet bent u in feite al direct verzekerd zonder dat er overigens een keuring van uw aanvraag heeft plaatsgevonden. Er is dan sprake van een voorlopige dekking en dat houdt dus ook in dat de autoverzekering door de verzekeraar in kwestie nog niet definitief is bevestigd en dat dus nog altijd het risico bestaat dat de verzekeraar u hiervoor niet toe gaat laten.

Altijd uw autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten kan altijd en dat is op zich natuurlijk wel prettig. Door een autoverzekering afsluiten via internet 24 uur per dag en 7 dagen in de week mogelijk is kunt u dus altijd uw autoverzekering afsluiten en dus ook van een voorlopige dekking gebruik maken. Het maakt dus niet uit of het weekend is en dat is maar goed ook, want veel mensen hebben doordeweeks geen tijd om een auto te gaan kopen of te gaan ophalen en moeten dit dus noodgedwongen in het weekend gaat doen. Dat maakt voor de autoverzekering dus verder niets uit.

Acceptatie voor de autoverzekering

Bij acceptatie kijkt men naar verschillende zaken. Acceptatie zal niet direct een probleem zijn, maar als u het bijvoorbeeld erg bont heeft gemaakt met het oog op schades en dergelijke kan het zijn dat het risico voor een verzekeraar toch te groot is vanuit hun oogpunt om u toe te laten. Of u nou geaccepteerd wordt of geweigerd, direct daarna zal uiteraard uw voorlopige dekking stop worden gezet. Bij een weigering voor de autoverzekering betekent het overigens niet dat nu de voorlopige dekking niet geldig was, want die was in die periode uiteraard wel gewoon geldig.

Previous post:

Next post: