Voorwaarden autoverzekering

Polisvoorwaarden van verzekeringen worden vaak een beetje onderschat en vaak wordt gedacht dat er overal wel zo ongeveer hetzelfde in zal staan. Dat is natuurlijk niet het geval, want polisvoorwaarden verschillen wel degelijk van verzekeraar tot verzekeraar. Natuurlijk gaat niet iedereen de polisvoorwaarden per verzekeraar in zijn geheel doorlezen, maar dat betekent nog altijd niet dat de voor u belangrijke zaken niet even bekeken kunnen worden.

Premie ondergeschikt aan voorwaarden

In bepaalde mate is de premie toch wel een beetje ondergeschikt aan de voorwaarden. Soms moet er voor een autoverzekering met uitstekende voorwaarden nu eenmaal iets meer betaald worden, omdat die goede voorwaarden zich nu eenmaal vertalen in een hogere premie. Dit wil daarom nog altijd niet zeggen dat de goedkoopste autoverzekering slechte voorwaarden hanteert, want zo’n aanname op voorhand maken zonder ook maar een blik te hebben geworpen in de polisvoorwaarden is uiteraard onzin. Zeker bij goedkope autoverzekeringen kan het echter nooit kwaad toch een beetje terughoudend te zijn met het oog op de polisvoorwaarden en ten alle tijden eerst te gaan controleren op belangrijke zaken waar u waarde aan hecht.

Belangrijke zaken

Belangrijke zaken die binnen de polisvoorwaarden bijvoorbeeld te bekijken vallen zijn het eigen risico, de hoogte van de no-claim korting en ook of er aanvullende verzekeringen bestaan die voor u aantrekkelijk kunnen zijn en ook wat de voorwaarden van deze extra dekkingen dan precies zijn. Denk hierbij onder meer aan de nieuwwaarde regeling, die bij nieuwere auto’s zonder meer een belangrijke optie kan vormen.

Previous post:

Next post: