Vrijwaringsbewijs

Een autoverzekering is uiteraard een overbodige verzekering op het moment dat u besluit om uw auto weg te doen en te gaan verkopen of zelfs uw auto naar de sloop te brengen. Wat u dan nodig heeft is een vrijwaringsbewijs, wat het bewijs is dat de auto die u dus gaat verkopen of naar de sloop gaat brengen niet meer van u is. U bent daarmee dus ook in staat om uw autoverzekering op te zeggen, want als u dit eerder zou doen zou dit namelijk gaan betekenen dat uw auto niet meer verzekerd is terwijl deze dus wel nog officieel in uw bezit is. Het vrijwaringsbewijs helpt u dus bij het opzeggen van uw autoverzekering en dat is uiteraard belangrijk als u deze toch niet meer nodig heeft.

Autoverzekering opzeggen

Neemt een garage of een sloopbedrijf uw auto over, dan is het zo dat u van hen direct een vrijwaringsbewijs ontvangt en dus ook direct uw autoverzekering zult kunnen opzeggen. U komt echter op een iets andere manier aan een vrijwaringsbewijs op het moment dat u uw auto aan een particulier zou gaan verkopen, want in dat geval zult u het overschrijven moeten gaan regelen bij een postkantoor of bij het RDW. Deze zullen een vrijwaringsbewijs verstrekken aan de kopende partij en die kan dan het bewijs weer aan u overhandigen zodat u de autoverzekering kunt gaan opzeggen. Uiteraard wil de verzekeraar hier ook een bewijs van zien, maar een kopie van het vrijwaringsbewijs volstaat om de verzekeraar op de hoogte te brengen en zodoende dus ook de autoverzekering direct te kunnen stopzetten.

Per direct opzeggen

Vaak is het gewoon mogelijk dat u direct uw autoverzekering opzegt. Alhoewel de term opzegtermijn natuurlijk een bekende is in de verzekering wereld is dit vaak niet van toepassing als u uw auto verkoopt. Een opzegtermijn geldt aan de andere kant vaak wel weer bij een overstap van verzekeraar, maar voor de zekerheid controleert u dit zelf nog even bij uw verzekeraar.

Previous post:

Next post: